Sukan & Rekreasi

Pelajar digalakkan dan boleh menjalani kehidupan yang kukuh dan positif melalui sukan dan aktiviti yang berbeza. IIC juga komited untuk menganjurkan pelbagai aktiviti rekreasi untuk menyokong integrasi pelajar dari pelbagai fakulti, dan pada masa yang sama membolehkan mereka mempunyai persekitaran pembelajaran yang seimbang.

Untuk aktiviti pendalaman, pelajar boleh menggunakan lounge pelajar. Mereka boleh meluangkan masa dengan rakan-rakan semasa bersaing dalam permainan papan, atau menangkap beberapa rancangan pendidikan di stesen TV. Selain itu, pelajar juga boleh pergi untuk aktiviti luar untuk mendapatkan latihan harian mereka atau untuk tujuan riadah dengan rakan-rakan.

Kolej Antarabangsa Inovatif juga menggesa pelajar yang bersemangat untuk membuat pasukan Sukan atau Kelab mereka sendiri dengan harapan dapat mewakili akademi di peringkat yang lebih tinggi. Pendek kata, IIC mengalu-alukan pelbagai kreativiti dan idea-idea inovatif yang dapat memberi manfaat kepada pelajar dengan banyak cara dan akan mengesahkan dan menolak motivasi tersebut sepenuhnya.